Blog Post

Scaunul de birou- cum il aleg?

FacebookTwitterGoogleLinkedInPinterest

Toata lumea stie cum vrea sa arate scaunul lui de birou, insa, facem intotdeauna alegerea corecta?

La alegerea scaunului de birou trebuie sa  tinem cont de cateva lucruri foarte importante.

In primul rand scaunul trebuie  sa fie ergonomic adica sa imbunatateasca performantele de lucru al celui care il foloseste.

In al doilea rand scaunul se alege tinand cont de caracteristicile scaunului si de timpul pe care il petrecem in pozitia asezat.

Atunci cand a fost creat, mobilierul de birou a fost facut in functie si in concordanta cu corpul uman.

Nu toate scaunele ergonomice ofera confortul dorit, de aceea cand alegem un scaun suntem atenti la urmatoarele caracteristici:

Sezutul scaunului – este necesar sa ofere suport confortabil pentru fese si solduri. La asezarea pe scaun trebuie sa ramana 10cm intre sezutul scaunului si partea din spate a genunchilor. Ultimele scaune in trend au si sistem de translatie pe orizontala.

Spatarul scaunului- trebuie sa fie inalt sa ofere suport pentru umeri si  zona gatului. Ca sa fie ergonomic spatarul trebuie sa sprijine natural curbura coloanei vertebrale si sa sustina partea lombara.

Inaltimea scaunului- trebuie sa fie reglabila astfel incat la asezarea picioarelor pe podea, genunchii  sa faca un unghi de 90 de grade.

Bratele si tetiera scaunului.

Tetiera este necesara  atunci cand se vorbeste mult la telefon si se sta mult in pozitia inclinat spre spate. Scaunele cu functia de reglare a  balansului sunt cele mai bune in acest caz.

Nu este obligatoriu dar, daca tastati foarte mult la calculator, este important ca scaunul de birou sa aibe brate. Bratele scaunului confera sprijin, astfel incat, umerii sa fie relaxati si sa formeze un unghi de 90 de grade la asezarea cotului pe brat.

Va invitam sa tineti cont de indicatiile de mai sus si de preferintele personale astfel incat scaunul sa fie ajutorul dvs. atat timp cat stati la birou!

demifotoliu-milo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *